Liever niet onze namen noemen in je / uw reactie.

maandag 28 februari 2011

Mijn moeders hoop

Ik ben weer helemaal aan het lezen geslagen. Als ik eenmaal verdiept ben in een boek ben ik ook echt 'van de wereld'. Het is een heerlijke manier om tot rust te komen. Er zit één nadeel aan: ik word er wel slaperig van ;-)

Vorige week heb ik: "Schaduwleven" gelezen van Erica James.

Beschrijving: Na de dood van hun ouders werden Lydia en haar kleine zusje Valerie op jonge leeftijd ondergebracht bij hun grootouders, die ze voordien nooit hadden ontmoet. Ze komen terecht in een strenggelovig, liefdeloos huis. Lydia leert voor zichzelf te zorgen, geheimen te bewaren en kan maar weinig mensen vertrouwen. Ze verdringt bovendien haar verdriet om de dood van haar moeder, waaraan ze zich schuldig voelt.
Nu, meer dan twintig jaar later, moet Lydia uit de schaduwen van haar beschutte leven in Italië komen en in Engeland haar verleden onder ogen zien.


Gisteravond heb ik met een zucht de laatste bladzijde uitgelezen van "Mijn moeders hoop" van Francine Rivers. Zelden zo´n mooi en ontroerend boek gelezen! En ik had zo graag willen weten hoe het af zou lopen tussen moeder Marta en dochter Hildemara. Echt, dit boek moet je eens lezen!

Beschrijving: Tegen het eind van de 20e eeuw verlaat de onstuimige Marta Zwitserland. Ze is vastbesloten een leven voor zichzelf op te bouwen. Ze trekt door heel Europa en vindt uiteindelijk een thuis met man en kinderen in Californië. Door haar ervaringen is Marta ervan overtuigd dat alleen de sterksten overleven. Hildie, Marta's oudste dochter, helpt graag andere mensen en hoopt door haar werk als verpleegster onafhankelijk te worden, maar bovenal respect van haar moeder te verdienen. Hildie trouwt tijdens de moeilijke jaren van de Tweede Wereldoorlog en start haar eigen gezin. Ze belooft zichzelf dat haar dochter nooit aan haar liefde zal hoeven twijfelen. De vrouwen in dit boek gaan de confrontatie aan met hun onvolkomen, maar goedbedoelde wens om hun dochter te helpen haar plek in de wereld te vinden.

Ik ben toch bang dat ik nog meer boeken van haar ga aanschaffen. Echt prachtig!

Ik ben nu begonnen in: "Thuis" van Marilynne Robinson. Maar ik moet even doorbijten hoor. In het begin vond ik het heel lastig om de draad van het verhaal te pakken te krijgen. Ik weet nog niet of ik het helemaal uit ga lezen.

En...jullie nog leuke, mooie of ontroerende boekentips?

Groetjes, Wil.

7 opmerkingen:

 1. Hoi,

  Leuk je blog te lezen!
  Ik lees zelf ook ontzettend veel, en kan het dan ook niet laten om af en toe een paar mooie boeken aan te schaffen!
  Zelf vind ik de boeken van Charles Martin erg mooi, bijvoorbeeld Rimpeling of Uit de diepte!
  Misschien ken je ze al, anders zijn ze zeker het lezen waard!!

  Groetjes van Petrine van Stralen-Nobel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond/vind Haar naam was Sarah prachtig .. heb de dvd nu ook in de kast liggen .. maar nog geen tijd gehad om te kijken ..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohh ja mijn moeders hoop is volgens mij echt heel mooi he, heb hem aan Janneke voor haar verjaardag gegeven en die zit er nu nog in te lezen ( ik zeg steeds lees nu door want ik wil hem ook lezen ;))Ik heb vroeger heel veel boeken gekocht ( heb nog dozen vol) maar tegenwoordig leen ik ze maar uit de bieb...enne op mijn moeders hoop is of komt toch een vervolg?

  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het boek ligt leesklaar in de slaapkamer, maar tot nog toe is het er nog niet van gekomen.
  Je hebt me nieuwsgierig gemaakt, ik ga me er toch aan wagen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn moeders hoop is idd erg mooi. Ik heb hem ook gelezen. De laatste tijd heb ik het erg druk gehad en dus eigenlijk niet gelezen. Morgen ga ik naar mijn ouders, kan ik gelijk weer even nieuwe boeken meenemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is een geweldig mooi boek... ik baal dat ik'm al uit heb en dacht bestel gelijk deel 2. Helaas die verschijnt pas in april. Nog even geduld dus maar hij komt er zeker! Er zijn zoveel mooie boeken he... heerlijk lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb het dan over "Mijn moeders hoop" maar dat snapte je vast wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Ahh, dat vind ik nou zò leuk hè, een reactie van jou! Ps. Gebruik liever niet onze namen :-)