Liever niet onze namen noemen in je / uw reactie.

maandag 22 augustus 2011

Zin-huiswerk-catechismus-trampoline

Afgelopen maandag gingen ze weer met rugtas en big smile op weg naar school.
Vooral jongste had er enorm veel zin in, want ja: groep DRIE!
Oudste was wat gereserveerder, omdat ze dezelfde juf kreeg en dat valt niet mee als je van verandering en uitdaging houdt!
Beiden kregen gelijk huiswerk mee, de een een plakboek (ECHT hùiswerk, mam!), de ander engels en catechismus, wat nieuw was.
Vooral het leren van de catechismus is echt wel pittig voor haar.
Gisteren blééf ze maar struikelen over de moeilijke zinnen.
Ik had echt met haar te doen.
Mam, kent u het nog? vroeg ze.
Nee, ik niet (ik liet wijselijk achterwege dat wij het nooit hoefden te leren, wij hadden 10 vragen).
Nou, zie je wel, waarom leer ik het dan?
Vraag dat dan maar morgen aan de juf (pfff lastig).
Gelukkig, toen ze zichzelf overhoorde vanmorgen, wist ze het nog.

Jongste snapt maar niet waarom je alles zo vaak moet schrijven, zo saai mam!
Dat wordt nog wat ;-)

Zelf ben ik ook weer begonnen, heerlijk om zo weer bezig te zijn!
Ik geniet van ritme en structuur.
Wat dat betreft voel ik me weer in m'n element.

Voor de meiden hebben we in de tuin de schommel ingewisseld voor een trampoline.
En ze springen hun longen uit hun lijf!
Geweldig om te zien!
Al met al een fijne start!

Ciao! Wil.

11 opmerkingen:

 1. Ha die Wil! Herinner me nog van andere jaren dat je zes weken vakantie lang genoeg vond, en dit jaar heb ik voor het eerst ook dat gevoel van; heerlijk weer het gewone ritme! Leuke vakantiekiekjes, ziet er goed uit!
  Las je reactie bij Naat, alles goed hoor, alleen geen gelog meer, heb er buiten andere redenen ook gewoonweg geen tijd meer voor!
  Ben ook van Hyves af, dus dan raak je elkaar zomaar kwijt ;)
  Maar komt er nog eens een wokmomentje, dan ben ik evt van de partij!
  Leuk om te lezen dat jullie het fijn hebben met z'n viertjes! Ik blijf zo af en toe een blik op je blog werpen en lees dan gewoon een paar logjes te gelijk!

  Liefs Andrea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker weer in het ritme dus! Ik geniet daar ook wel weer van .. kindjes blij, mama blij .. genieten dus!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier in groep 5 al elke week cathecismus ( en namen en feiten, en psalm en bijbeltekst)...en nee geen kort begrip ofzo...en dan moet je een kind hebben met dyslectie...schei uit...vind trouwens dat ze hier zowiezo extreem veel huiswerk hebben in vergelijk met andere scholen...enne super een trampoline...en straks ook nog een hondje...dan zul je helemaal een trekpleister zijn!

  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Andrea, hé, dat vind ik nou leuk, dat je even schrijft! Ik was serieus ongerust. Gelukkig niets bijzonders dus. En ja: wokken gaan we zeker wel nog eens doen hè! Met het bekende clubje als de baby's geboren zijn (E en I). Nou ik hoop wel af en toe wat te horen hè! ;-) Liever groetjes, Wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Nathalie, zo dan al in gr.5! En krijgen dyslecten geen stofvermindering dan? Dat kun je zo krijgen! Hier krijgen ze vanaf gr. 5 N&F en psalm evenals in gr. 6 en daarnaast ook de reps voor de zaakvakken elke do.dag 1. In gr. 7 krijgen ze N&F (maken en leren, catechismus, en dan elke do.dag een rep van engels of een zaakvak. Ze kan aardig leren, maar ze heeft er best een kluif aan naast trompetles.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Wil

  Ja vond het zelf ook heel wat in groep 5 al...
  nu komt het Sanne gelukkig aangewaaid ( ben ik erg dankbaar voor) maar met Rutger was het drama ....eind groep 6 had ik het pas voor elkaar dat hij het als invullesjes mocht leren...dat gaat gelukkig wel goed..maar stofvermindering krijgt hij echt niet...helaas...het zal mij benieuwen of hij ( met asperger, dyslectie en een depressie) het normale onderwijs zal kunnen blijven doen...
  hier dus maandag psalm en catechismus, vrijdags namen en feiten en bijbeltekst, di en do de overige vakken biologie, topgrafie en geschiedenis en R nu ook nog Engels en aardrijkskunde erbij...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier ook een dame die vandaag niet naar school wilde, omdat ze alles al kon en alles al wist! Ze had te hooggespannen verwachtingen van de eerste schoolweken in groep 2 geloof ik (M.ayke). De komende tijd zal ze haar hart wel op kunnen halen, dat hoop ik althans. Ze zit in een combinatiegroep 1/2. Lijkt me best lastig om dan ieder kind werk te geven naar vermogen.

  R.enske zit in groep 8 en krijgt ook een bom huiswerk mee. Engels, AK, Woordenschat, woordspelling, geschiedenis, Natuniek (soort biologie met een beetje natuurkunde) Catechismus krijgt ze niet, wel Bijbelse geschiedenis, Eerste Beginselen. En dan natuurlijk nog de wekelijkse psalm.
  De uitdaging zelf kan ze aan, alleen overziet ze de stapel niet, totdat ik haar voordoe hoe je het huiswerk netjes ingeplant. En dan zegt ze: daar zou ik nou zelf nooit op gekomen zijn. Donderdag heb ik een gesprek met haar juf en de IB-er bovenbouw over het aanvragen van een rugzakje. Maar dat schijnt nog niet eenvoudig te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het zelf al een heel gepuzzel wie wat heeft en wanneer. Gisteren boeken gekaft van oudste, die moet er morgen weer vol tegenaan. Steekproefgewijs overhoren, en echt veel huiswerk! tweede(gr 8) en derde(gr 7) hebben ook veel huiswerk vergeleken met andere scholen. Bij de tweede loopt alles vanzelf. Derde moet er enorm aan trekken, en die moet je ook echt met alles sturen en stampen en overhoren. Het kost jezelf ook veel tijd en energie vind ik. Vroeger deden we dat toch gewoon allemaal zelf? Ik kan me ook niet echt heugen dat het toen al zovèèl was!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @I.lse, plannen is idd iets wat heel goed helpt. Op onze school wordt dat gelukkig goed begeleid en oudste deelt haar huiswerk zelf in. Rugzakken worden tegenwoordig niet zo snel meer gegeven, dan moet je wel heel veel beperkingen hebben en school moet handelingsverlegen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Annemarie, volgens mij deden we het idd zelf, zie je het al voor je: een gezin van 12 kids (bij ons)? Nee, hoor, we deden dat best heel zelfstandig. Maar het huiswerk is wel veel meer dan vroeger hoor, dat weet ik wel zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het rugzakje aanvragen was nooit echt makkelijk, maar het is dus nog moeilijker geworden. R. kreeg vorig jaar psycho-educatie, wat eigenlijk vanuit een rugzakje betaald zou moeten worden. Maar ze zagen dat ze het nodig had en ze heeft er al veel van geleerd en aan gehad. Eigenlijk hoop ik dat ze het dit jaar ook weer kunnen/mogen geven. Dat zal dan ook weer zonder rugzak moeten gebeuren, want tegen die tijd dat we überhaupt zover zijn, is er ook al een hoop tijd verstreken. Krijgt ze het niet meer op school, dan wordt het vanuit Centrum Autisme gegeven, maar daarvoor moet ik dan steeds naar Oegstgeest...

  BeantwoordenVerwijderen

Ahh, dat vind ik nou zò leuk hè, een reactie van jou! Ps. Gebruik liever niet onze namen :-)