Liever niet onze namen noemen in je / uw reactie.

woensdag 28 maart 2012

Wat is de goedkoopste super met de lekkerste ontbijtkoek?

Elke donderdagavond spoed ik me naar de supermarkt.
Voorheen kreeg ik opdracht van oudste welke super het moest worden.
En, joh, wat maakt het mij uit, dacht ik dan...
Zij blij, ik blij.
Zij de spaardingetjes, ik de gezelligheid van de 'andere winkel.'
Maar manlief stond me thuis op te wachten: mag ik 't bonnetje?
En streng zette hij de getallen in de tabellen.
En daaronder stond dan een vette eindstreep.
Tja, voor mij restte dan niets meer dan de uitdaging aan te gaan.
De eerste en grootste hobbel was oudste.
De volgende hobbel was ik zelf.
Want de Liddle is echt geen winkel, zo saai.
Maar -eerlijk is eerlijk- toch wel goedkoop.
Tenminste, dat denk ik, het bewijs volgt volgens manlief wel over 2 maanden (je weet wel, die vette EINDSTREEP).
Ik mopper stiekem in mezelf, want: geen lekkere ontbijtkoek, melk, crackers, chips, kerksnoep en ga zo maar door.
Ik moet dus tòch naar de AH.
Leuk.
Want: nieuw scansysteem: zelf scannen en snel klaar.
En een gloednieuwe winkel.
Weet je ik vraag me dan toch wel af: ben ik echt goedkoper uit?
Of ben ik nèt zo goedkoop uit als ik zoveel mogelijk Euroshopperspullen koop (oké, mijn Peijnenburger, Calvé, O'lays ontneem je me niet hoor).

Wat doen jullie?

Waar ben je het goedkoopste uit?
En dan niet aankomen met -ik-sla-je-hersenen-ermee-in-keiharde-ontbijtkoek!

10 opmerkingen:

 1. Geen idee, kan je hier niet bij helpen, ik ben een grote AH fan, en je wilt niet weten welk bedrag ik daar elke maand breng :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @An, je maakt me nieuwsgierig, ha, ha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij (lees:ik) doe al jaren boodschappen bij de Boni (te vergelijken met Coop, maar ik weet niet of dat bij jullie te vinden is) daar haal ik de goedkoopste ontbijtkoek. (35 cent geloof ik) en die is goed te eten. Misschien niet te vergelijken met peijnenburg, maar wel goed eetbaar (manlief is tevreden en dat zegt heel wat)verder ben ik wel kritisch hoor. Ik doe ook vaak boodschappen bij de Aldi en op de markt haal ik mijn brood. Aldi is overigens niet altijd goedkoper, maar sommige dingen daarvandaan vind ik echt lekkerder, de kaas bijvoorbeeld. Verder ben ik niet zo merkgericht. Ik probeer wel. Macaronimix moet voor mij dus echt van honig zijn en niet van perfekt het eigen merk van de boni...Nou ja zo kan ik nog wel even doorgaan hahaha...succes met het maken van je keuzes.

  groet Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij is de AH niet de goedkoopste en bepaalde dingen heb ik altijd van de Aldi. Helaas zit hier geen Liddl in de buurt. Voor ieder is het wel heel persoonlijk wat je 't lekkerst vindt. Kwestie van proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga meestal naar de Aldi/Liddl en daarna door naar de Jumbo voor de dingen die ik daar lekkerder vind. Groente en fruit lekker vers van de groenteboer en relatief goedkoop. Ongeveer € 100,- per week. En dan natuurlijk gewoon ontbijtkoek van Peijnenburg! Oja, geen brood bij goedkope winkels halen, dat is zo droog!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik weet inmiddels wat ik bij de Lidl haal en wat bij de Bas. Ze zitten ook naast elkaar, dus ideaal. Tussendoor nog wel wat kleine boodschapjes hier bij de C1000. Ontbijtkoek maakt me dus niet uit bij welke van de drie, wij zijn niet zo moeilijk ;) En je man die vraagt om de bònnetjes? Gunst..doet tie van mij nou echt nooit! Ik weet zelf beter wat er uit te geven valt haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vroeger, ik meen zo'n twintig jaar geleden, gaven we 24 procent van ons inkomen uit aan voedsel, nu is dat nog maar 10 procent. Waarom willen we steeds goedkoper, dat vraag ik me wel eens af. Ik kijk veel liever naar wat het eten me oplevert aan goede dingen, de voedingswaarde, zeg maar. Het is natuurlijk wel belangrijk dat daar een eerlijk prijskaartje aan hangt. Ben trouwens een echte AH-fan. Zo dichtbij, echt heel fijn.
  Grt,
  Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik doe mijn boodschappen bij Hoogvliet, en een aantal dingen haal ik soms bij de Aldi (limonade, lasagne, eierslaatje, bepaalde toetjes, koeken). De ontbijtkoek van Perfekt vinden wij best te eten, maar ik wissel toch af met de echte Peijnenburg, van Perfekt heb je geen ontbijtkoek met vruchten of oudewijvenkoek :-) En die zijn zó lekker!
  Bij Hoogvliet zitten ook altijd zegels achter op de kassabon en krijg je vaak gratis wasmiddel en vaatwasmiddel, ik hoef dat zelden te kopen en dat scheelt echt veel!
  Ik ga juist niet graag naar andere supermarkten omdat ik dan steeds loop te zoeken naar dingen!
  Ik haal ook niet alles 'merkloos' want bijv. de superchips vind ik echt alleen van Lays lekker. Ik probeer dan soms toch andere merken maar kom er dan toch weer van terug.
  Dus, wij zouden het nog iets goedkoper kunnen doen maar zo lang het niet echt nodig is doen we het niet en bespaar ik liever op andere dingen, zoals ik hierboven ook lees.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben ook geen Lidl-fan hoor!
  Ga toch het meest naar AH en Aldi. Voor luiers en billendoekjes ga ik dan weleens naar C1000 of Bas; net waar de aanbieding is, maar AH heeft toch het ruimste assortiment en als ik naar een ander ga draait het er vaak op uit dat we later alsnog e.e.a. bij de Appie gaan halen en ben je door de bak genomen duurder uit omdat je in 2 winkels shopt.Grappig; hier is manlief ook echt van de bonnetjes...hij weet precies wat de melk en het brood waar kost....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. es van ah is het goedkoopst

  BeantwoordenVerwijderen

Ahh, dat vind ik nou zò leuk hè, een reactie van jou! Ps. Gebruik liever niet onze namen :-)