Liever niet onze namen noemen in je / uw reactie.

dinsdag 15 mei 2012

Combi goedkoop-E-nummer-vrij....een uitdaging apart

Elk begin is moeilijk.
Mijn eerste poging viel eigenlijk in duigen.
Ik was ijverig begonnen met het schoonmaken van de friteuse.
Dat was geen overbodige luxe -schaam,- want er lag zwarte prut onderin.
'Vergiftig' ik mijn gezin alsnog ;-)
Ik heb zonnebloemolie gekocht van Euroshopper (combi van goedkoop en e-nummervrij ;-)) en 3 liter erin gemikt.
Daarna aardappels in reepjes gesneden.
Lekker gebakken, maar helaas zaten ze aan elkaar geplakt.
Ik denk dat ik ze niet droog genoeg heb gedept(?)
Dat was dus mislukkig 1, hoewel ze best wel smaakten met zeezout!
Mislukkig 2 was eigenlijk geen echte mislukking.
Maar 't smaakte ons gewoon niet zo.
Moet ik er wel bij vertellen dat ze zeer kieskeurig zijn wat betreft pindasaus.
Ik had dus de pittige versie gemaakt uit het kookboek.
200 Gram pindakaas, 150dl. water, knoflook, sjalotje, peper en zout.
Ze vonden het echt geen succes.
Ik ook niet, toch teveel pindakaas-achtig.

Vandaag een nieuwe kans.
Andijvie, aardappels, drumsticks.
Kind kan de was doen ;-)
Andijviesausje gemaakt à la mama: met maizena en melk en dan een beetje gegoocheld met bieslook, peterselie en roosmarein.
Dat was lekker.
Aardappels met zeezout.
Drumsticks zelf gekruid met kipkruiden van Verstegen (alleen antiklontermiddel), verse knoflook en sjalotjes.
Was ook erg lekker en kipsimpel.

Wat ik bij mezelf merk is dat er nog wel een knop om moet: ik was altijd op zoek naar goedkoop...nu op zoek naar e-nummervrij met als uitdaging een combi van beiden!

6 opmerkingen:

  1. Wel oppassen met zeezout. Niet teveel in plaats van gewone zout. Inmiddels zijn de recepten aangepast geloof ik. Je hebt nl. wel jodium nodig!
    Verder is het verbazingwekkend dat er zoveel toevoegingen zitten in allerlei dingen hè.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pure zeezout is het allerbeste. Daar zit al jodium in. Geen toegevoegde jodium, maar puur natuur. Daarnaast zitten er nog hééél vééél andere mineralen in, die in de JoZo er uit gehaald zijn! Mocht je de beste zeezout willen, kies dat Kletic Zeezout (grijs, is vochtig). Hiervan kun je zo veel / weinig eten als je wilt, is smakelijker dan gewoon zout en bovendien krijg je alle mineralen binnen die je anders tekort komt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou, je zoekt wél uitdagingen, hoor! Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mijn vader maakte vroeger zulke lekkere pindasaus. pindakaas, azijn, bruine suiker, uitje en ik denk een beetje sambal. Beetje uitproberen welke verhoudingen maar volgens mij aardig e-nummer vrij. Of niet?
    Succes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. satesaus van goedkope pindakaas,knoflook,komijnpoeder,beetje ketjap(geen konimex) en water vinden ze hier allemaal prima

    BeantwoordenVerwijderen
  6. satesaus van goedkope pindakaas,knoflook,komijnpoeder,beetje ketjap(geen konimex) en water vinden ze hier allemaal prima

    BeantwoordenVerwijderen

Ahh, dat vind ik nou zò leuk hè, een reactie van jou! Ps. Gebruik liever niet onze namen :-)